StoryEditor

Demobilizirani branitelji četvrti dan pred Vladom FBiH: Nemamo mi o čemu pregovarati

Piše D  /  30.07.2021., 02:22h

U povodu okupljanja demobiliziranih branitelja pred zgradom Vlade, Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata FBiH u utorak je priopćilo da je u okviru svojih zakonskih nadležnosti i u suradnji s Koordinacijom braniteljskih udruženja poduzelo više koraka u cilju rješavanja statusa pripadnika ove populacije.

Mi smo ih pozvali prvog i drugog dana da uđu, ali oni ne žele. Poziv je i dalje otvoren, kazali su iz Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH.

Jedan od demonstranata Izudin Muslimović iz Viteza kazao je da su se branitelji okupili da bi nešto ostvarili. Kako kaže, on je otac dvoje djece koje školuje, a već 22 godine nalazi se na birou,prenosi Drukčiji.ba.

Od čega da živim? Snalazim se i to znate kako se snalazim, radi ovome, radi onome, a država ništa. Dječji doplatak nikad nisam imao. Usvojen je Zakon o demobiliziranim braniteljima, ali mi nemamo nikakva prava. Svaki kanton svoju politiku vodi, rekao je Muslimović.

Ističe da je mnogo braniteljskih organizacija u FBiH i da se taj problem mora rješavati, pri tome se pitajući što će u FBiH šest organizacija za branitelje.

Ovdje ćemo ostati dok ne budu ispunjeni naši uvjeti. Nadamo se da će doći još demobiliziranih branitelja i ja ih pozivam da dođu, kazao je Muslimović.

Jedan od branitelja iz Travnika rekao je da demonstranti samo čekaju da se gospodin (ministar Salko Bukvarević) pojavi i kaže što je.

Nemamo mi što pregovarati. Sve ima napisano pred sobom i neka izađe i obrati se ljudima. Ne odustajemo od protesta, rekao je Muslimović.

Traže pravo na braniteljski dodatak i uspostavljenje jedinstvenog registra, ali pregovore odbijaju treći dan.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 18:48