StoryEditor

Danci deklasirali Wales za četvrtfinale Eura

Piše D  /  26.06.2021., 07:06h

Wales je dobro otvorio utakmicu i bio bolja momčad. Najopasnije je zaprijetio Gareth Bale u 10. minuti udarcem s 20-ak metara koji je prohujao uz vratnicu danskog gola. Ipak, od sredine prvog dijela Danska je preuzela kontrolu nad susretom.

Za to je nagrađena u 27. minuti. Damsgaard je ostavio loptu za Dolberga, a danski napadač oslobodio se čuvara, silovito šutirao s 20-ak metara i pogodio dalji kut vratara Dannyja Warda. Dolberg je nenadano upao u prvih 11 umjesto lakše ozlijeđenog Yussufa Poulsena te je odlično iskoristio priliku. Bio je to njegov prvi gol na Euru. 

Imao je Dolberg još jednu dobru priliku pet minuta poslije, kada mu je Damsgaard ubacio na metar od gola, a on pokušao zabiti petom, no vratar mu je ušao u šut. Blizu pogotka bio je i Maehle u prvoj minuti sudačke nadoknade. Velška obrana je loša reagirala, lopta je prošla kroz cijeli šesnaesterac i došla do Maehlea koji je pokušao prevariti Warda udarcem u bliži kut, no nije uspio.

Drugo poluvrijeme nije moglo krenuti bolje za Dansku. Braithwaite je prošao po desnoj strani u 48. minuti i nabacio pred gol, usamljen je na lopti bio mladi velški branič Neco Williams, ali reagirao je panično i odbio je ravno u noge Dolberga, koji nije propustio iskoristiti takav poklon. Bunili su se Velšani i kod suca Sieberta tražeći prekršaj na Mooreu u začetku akcije, no sudac nije promijenio svoju odluku.

Wales se zatim otvorio, pokušao napasti i vratiti se u ogled, ali nije imao previše uspjeha. Bliže pogotku bili su Danci. Prvo je Jensen u 65. minuti kada je izveo nešto između ubačaja i udarca, a centimetri su ga dijelili od gola. Zatim je u 86. minuti Ward odlično obranio Corneliusov pokušaj glavom, da bi na odbijenu loptu natrčao Braithwaite i iz čiste pozicije uzdrmao vratnicu.

Danska je napokon uspjela doći do trećeg pogotka i riješiti utakmicu u 88. minuti. Maehle je ostao potpuno sam na desnoj strani, odlično ga je vidio Jensen, a on je zatim prodao lažnjak Daviesu i probio Warda. Još je u 90. minuti izravan crveni karton dobio Velšanin Wilson zbog nepotrebno grubog starta s leđa na strijelcu Maehleu, a Braithwaite u 93. zabio za konačnih 4:0 na asistenciju Corneliusa. Taj je pogodak isprva poništen zbog zaleđa, no VAR je poništio tu odluku.

Dansku u četvrtfinalu očekuje bolji iz susreta Nizozemske i Češke, piše Index.hr.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:22