StoryEditor

Član Skupštine Dinama šokirao izjavama o pokojnom Cici Kranjčaru

Piše D  /  09.03.2021., 12:03h

Samo dan nakon što je na Mirogoju u Aleji velikana pokopan Zlatko Kranjčar, sveučilišni profesor i član Skupštine Dinama Jure Zovko objavio je na Facebooku status u kojem je izrazio protivljenje ideji da se stadion nazove prema pokojnom proslavljenom igraču, treneru i bivšem izborniku hrvatske reprezentacije (poslije je taj status uklonio).

Zovko je kazao da mu je neshvatljivo pretjerano glorificiranje Kranjčara, pa u nastavku naveo da je u pitanju agramerski provincijalizam. Prenosimo njegov status u cijelosti:

"Kao klinac i vatreni dinamovac u mladosti sam bio veliki obožavatelj Cice Kranjčara. Danas mi je, moram priznati, neshvatljivo pretjerano glorificiranje Kranjčara u hrvatskim medijima nakon njegove smrti. Posebno me iritira provincijalno isticanje Kranjčareve purgerske prošlosti i purgerske životne forme, što je potvrda agramerskog provincijalizma.

Proglašava ga se ikonom Dinama, sinonimom za Dinamo, predlaže se da se stadion nazove po njemu. Zaboravlja se činjenica da je Zlatko Kranjčar na vrhuncu karijere i odlaska iz Dinama uspio ostvariti prosječan transfer u austrijski Rapid. Do dolaska Maminja za glavnog menadžera Dinama, prepoznatljiv međunarodni transfer ostvarili su jedino Boban i Šuker.

Od bivših igrača Dinama koji igraju u vrhunskim klubovima, a koji su bili okosnica nacionalne reprezentacije, treba svakako spomenuti Modrića (Tottenham Hotspurs, Real Madrid), Brozovića (Inter), Mandžukića (Bayern, Atletico Madrid, Juventus, Milan), Olića (Bayern), Eduarda (Arsenal), Kovačića (Real Madrid, Chelsea), Vrsaljka (Atletico Madrid), Lovrena (Liverpool). Važne transfere u novije vrijeme ostvarili su Olmo i Gvardiol odlaskom u moćni RB Leipzig", napisao je Zovko.

Istog dana je na Facebooku naveo da bi budući stadion Dinama trebao biti nazvan prema Luki Modriću, a u utorak je naglasio da na Skupštini GNK Dinama glede stadiona nije bilo ništa nova.

"Već godinu i pol stoji dokumentacija za postupno rušenje sadašnjega i gradnju novoga stadiona u uredu gradonačelnika/gradonačelnice! Nema pomaka, nije uopće stavljen prijedlog na razmatranje na Skupštinu grada Zagreba. Odlučili smo zasad popravljati istočnu tribinu koju ćemo, nadam se, za dvije godine rušiti!"

 | Autor :  

Screenshot

Dnevnik.ba

07. listopad 2022 23:51