StoryEditor

City slavio u ludoj utakmici i ostavio utrku za naslov prvaka otvorenom

Piše D  /  03.01.2019., 10:01h

Manchester City i Liverpool odigrali su derbi 21. kola engleske Premier lige. Na Etihad je došla prvoplasirana momčad Redsa koja je večeras doživjela prvi poraz u prvenstvu. City je slavio s 2:1 i tako ostavio borbu za naslov prvaka Engleske otvorenom.

Veoma izjednačenu utakmicu smo gledali, a može se reći kako je Dejan Lovren ponajveći krivac za poraz svoje momčadi jer je kod prvog gola dopustio Agueru da neometano puca, a kod drugog nije uspio napraviti ofside zamku.

Nismo previše vidjeli u ranoj fazi susreta. Man. City je bezbrojnim dodavanjima kružio oko gola gostiju, dok je Liverpool čekao priliku iz kontra napada. Na prvu veliku priliku čekali smo do 18. minute kada Mane, nakon proigravanja Salaha, pogađa stativu, ali u nastavku su sami sebi zakomplicirali nogometaši Cityja. Stones je pokušao izbiti loptu, ali ona pogađa Edersona u glavu i tek je Laporte s gol linije izbacuje i konačno otklanja opasnost. Gol tehnologija je pokazala kako je jedan centimetar nedostajao da lopta dijelim obujmom pređe preko linije.

Nakon toga se ponovno utakmica primirila, ali do kraja poluvremena Građani uspijevaju doći do vodstva. Bernardo Silva je ubacio oštru loptu sa strane, a Aguero je majstorski prihvatio i iz mrtvog kuta zakucava pored nemoćnog Alissona. Pogodak ide i na dušu hrvatskom reprezentativcu Dejanu Lovrenu, koji je dopustio Agueru da neometano dođe do lopte i opali po golu.

Nismo previše vidjeli od Liverpoola ni u nastavku, ali Redsi ipak dolaze do pogotka u 64. minuti. Alexander-Arnold je provozao Sanea na desnoj strani i sjajno pronašao na Robertsona koji se ubacio iz drugog plana, glavom prebacio na drugu stativu, a tamo Firmino potpuno sam glavom loptu spušta u prazan gol.

I kada se činilo da bi Liverpool mogao iskoristiti šok Cityja, ukazao se Leroy Sane koji nakon asistencije Sterlinga sjajno šutira i od vratnice pogađa za novo vodstvo od 2:1. Na semaforu je stajala 70. minuta.

U posljednjih dvadeset minuta gledali smo dosta uzbuđenja na obje strane, ali mreže su mirovale te je City slavio s konačnih 2:1.

Ovom pobjedom Građani su smanjili razliku na četiri boda i utrka za naslov prvaka je i dalje otvorena.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

29. travanj 2024 06:24