StoryEditor

Chelsea u sjajnoj utakmici srušio City: Liverpool je prvak Engleske!

Piše D  /  25.06.2020., 11:06h

Najbolju priliku smo vidjeli u 18. minuti kada je Fernandinho sjajno pucao glavom nakon ubačaja iz slobodnjaka, ali Kepa još ljepše brani. I u nastavku je City imao posjed lopte, pleli su mrežu oko šesnaesterca domaćina, ali je Chelsea bio taj koji je konkretnije prijetio. Rijetko su Londončani prelazili sredinu terena, a kada bi to učinili, stavljali su na iskušenje obranu Cityja.

Najbolju priliku za momčad Franka Lamparda imao je Christensen koji je glavom tukao, ali ravno u Edersona. No, u 36. minuti velika greška gostiju i Chelsea dolazi do vodstva. Mendy i Gundogan su amaterski pogriješili, a sve to koristi Pulišić koji krade loptu na sredini terena, izlazi sam pred vratara i rutinski zabija za 1:0.

Američki Hrvat je sjajno započeo ovaj nastavak Premiershipa jer je i u prošloj utakmici bio strijelac u pobjedi nad Aston Villom.

S tim rezultatom se otišlo i na odmor, a u nastavku je City i dalje držao loptu u nogama.

U 55. minuti Mahrez je srušen u opasnoj zoni, a Kevin de Bruyne fantastično pogađa iz slobodnog udarca i donosi poravnanje.

 

Bio je ovo 10. pogodak Belgijanca u prvenstvu. A doda li se tome 16 asistencija, onda je jasno zašto ga mnogi smatraju najboljim igračem lige.

Nepune dvije minute kasnije, školska kontra momčadi Pepa Guardiole, ali po sreću Chelsea u završnici Sterling iz sjajne pozicije pogađa vratnicu.

U 62. minuti Chelsea je imao veliku priliku da ponovno povede i to ponovno nakon greške obrane Cityja. Ovog puta Ederson je dodao loptu ravno u noge Mountu, ali mladi Englez pogađa samo vanjski dio mreže.

U 71. minuti Pulisic bježi obrani Cityja, zaobilazi i vratara i puca prema praznom golu, ali Walker na gol liniji uklizava i spašava, a u nastavku ni Abraham ne uspijeva ugurati loptu u gol.

Četiri minute kasnije Willian bježi de Bruyneu ubacuje u sredinu, nastaje velika gužva na gol liniji, ali uz pomoć VAR-a Chelsea dobiva penal. Fernandinho je napravio veliku glupost jer je namjerno rukom izbacio loptu koja je išla u gol. Brazilac je zasluženo dobio i crveni karton. Willian je preuzeo odgovornosti i zabio te je u 78. minuti Chelsea došao do novog vodstva 2:1.

U međuvremenu je i Kovačić ušao u igru umjesto Barkleya.

S igračem manje City više nije bio tako dominantan te je Chelsea mirno priveo utakmicu kraju i slavio.

Ovom pobjedom Chelsea je ponovno na 5 bodova od Manchester Uniteda u toj važnoj borbi za Ligu prvaka, a Plavci su došli i trećeplasiranom Leicesteru na samo bod. No, ovu pobjedu će najviše slaviti navijači Livrepoola jer City više ne može sustići Redse. Tako je Liverpool nakon dugih 30 godina osvojio naslov engleskog prvenstva. Ujedno, ovo je 19 titula prvaka Engleske za Redse.

Dnevnik.ba/ T.R:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
27. travanj 2024 22:53