StoryEditor

Četiri osobe privedena na graničnim prijelazima

Piše D  /  29.07.2021., 18:18h

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina uhitili su u srijedu D. A. (1989.), državljanina Republike Hrvatske, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Osoba je kontrolirana pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Istoga dana službenici Postrojbe granične policije Orašje, pri izlasku iz BiH, na MGP Orašje uhitili su bh. državljanina A. H. (1984.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo uhitili su M. P. (1993.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. M. P. bit će predan službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Dan ranije, 28. ožujka, na Aerodrom Sarajevo priveden je M. H. (1977.), koji je stigao letom iz Ljubljane. Njega potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenih djela "teška krađa" i "krađa".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:36