StoryEditor

Češkome animiranome filmu ‘Daughter‘ Grand prix festivala u Neumu

Piše D  /  02.07.2020., 06:07h

Kako su izvijestili iz NAFF-a čije se ovogodišnje festivalsko izdanje održavalo online zbog opasnosti od koronavirusa, stručni žiri je odlučio dodijeliti Grand Prix češkom ostvarenju koje je samo u šest mjeseci prošle godine osvojilo 38 festivalskih nagrada.

Ovaj animirani film je bez riječi i u njemu se predstavlja komplicirani odnos mlade žene s ocem. Kada se s njim sastane u bolničkoj sobi, prisjeća se svog djetinjstva i kompliciranih odnosa te kako su se razdvojili dok se ponovno ne sretnu i konačno pomire.

Stručni žiri je nagradu za najbolju 2D animaciju dao filmu AIRHEAD, redatalja Gaspara Chabauda iz Belgije, dok je pak nagrada za najbolju 3D animaciju otišla u ruke skupini redatelja iz Francuske za film ‘028‘. Nagrada za likovnost dodijeljena je animiranome filmu ‘My grandpa is hiding‘, dok je nagrada Dušan Vukotić koja se dodjeljuje u spomen na hrvatskog Oscarovca redatelja, scenaristu, animatora dodijeljena filmu ‘Iris‘ Lucija Bužančić, prenosi Hina.

Ove godine na natječaj NAFF-a je pristiglo 1960 filmova iz čak 90 zemalja, a u natjecateljskome programu gledatelji su mogli vidjeti 67 filmova.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:36