StoryEditor

Brojke kažu da je Hajduk zaostao 303 boda za Dinamom u 15 godina

Piše D  /  12.09.2020., 03:09h

U spomenutih 15 godina prosječan zaostatak Hajduka za Dinamom je dakle 20-ak bodova po sezoni. Bilo je sezona i sa -36, ali i sa -6, u doba dok je Hajduk donekle bio konkurentan. 

Potezi u prijelaznom roku sugeriraju da će i ova sezona proteći u sličnom tonu. Dinamo je zamijenio trenera, prodao Olma već poodavno, te prodao korisnog Kadziora. Zato je odradio dobar "šoping" u Lokomotivi i doveo prodornog Kastratija, te Jakića i Karačića. S obzirom na jako širok kadar, pogotovo u napadu (Petković, Gavranović, Oršić, Andrić, Atiemwen, Marin i Kastrati), Zoran Mamić ima slatke brige oko slaganja sastava, prenosi Direktno.hr.

Što se Hajduka tiče, u posljednjih 10 derbija protiv Dinama imaju šest poraza, dva remija i dvije pobjede. Ono što može ohrabriti Bile je da su te dvije pobjede došle relativno nedavno, pa je Hajduk čak uspješniji ako se gledaju samo zadnja četiri dvoboja. 

Hajduk je prodao Ismajlija i Juranovića, te posudio Eduoka, a od pojačanja ističu se Srbin Todorović i Grk Diamantakos. Upravo se u Grka polažu velike nade, tako da je predstavljen kao da je stigao recimo Hristo Stoičkov, a ne napadač njemačkog drugoligaša kojem je istekao ugovor. Ipak, u prvoj utakmici Diamantakos je zabio lijep gol iz kojeg se vidi da ima nešto. 

Za potpunu ocjenu ipak treba vremena, jer je lani i Samuel Eduok u prva dva-tri nastupa izgledao kao Samuel Eto’o, ali je oduševljenje brzo splasnulo i Hajduk je odahnuo kada se uspio osloboditi njegove goleme plaće, premda privremeno preko posudbe.

S obzirom na izostanak pojačanja, te na ad hoc promjenu trenera, Hajduk ne djeluje naročito opasno. Tudor je po drugi put doslovce "preko noći" pobjegao iz kluba, tako da je težak teret pao na leđa Harija Vukasa. Tudoru je možda i bolje da je otišao, jer imam dojam da mu se otkaz spremao svaki čas. 

Utakmica se igra na Poljudu, ali bez publike i to je prednost za Dinamo. U normalnim okolnostima stadion bi bio barem pristojno popunjen, pa bi to pomagalo domaćoj ekipi. Ovako je Dinamo u prednosti, a to misle i kladionice. Na Modre je koeficijent 2,30, a na Bile 3,50. 

Susret počinje u 19.05 uz prijenos na Arenasport 3.

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 02:22