StoryEditor

Britanski mediji pišu o sarajevskoj influencerici: "Izazvala je podsmijeh i bijes"

Piše D  /  04.06.2020., 01:06h

Voditeljica i influencerica Hana Hadžiavdagić izazvala je brojne reakcije nakon što je prije nekoliko dana objavila fotografiju koju je obradila u photoshopu gdje je potamnila svoju kožu i tako je dala podršku borbi protiv rasizma i cijeloj kampanji koja je trenutno aktualna na društvenim mrežama. Način na koji je Hana osudila potez policajca u Americi koji je usmrtio Georgea Floyda i založila se za prava Afroamerikanaca nije baš izazvao pozitivne reakcije.

Kod njenih obožavatelja ovaj potez je izazvao podsmijeh, završila je i na stranici Reddit, a sada o Hani piše i britanski Daily Star. Izazvala je bijes nakon što je ‘potamnila‘ kožu u znak podrške ubijenom Georgeu Floydu, naslov je u ovom britanskom mediju koji je prenio i neke od komentara korisnika interneta i njihove poruke Hani Hadžiavdagić, prenosi vecernji.hr.

- Ona zapravo misli da time što je ‘potamnila‘ kožu u photoshopu može zaustaviti rasizam. Dušo, educiraj se malo. Predstavljamo vam jednu od glupljih influencerica Balkana - piše u komentarima koje prenosi Daily Star. Prenijeli su i kako je Hana fotografiju brzo uklonila nakon što je shvatila kakve reakcije je izazvala. - Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedila, nije mi bila namjera - poručuje Hana.

Dnevnik.ba

23. listopad 2021 16:51