StoryEditor

Brentford ušao u Premiership nakon 74 godine

Piše D  /  29.05.2021., 06:05h

Pogotke za Brentford zabili su Ivan Toney u 10. i Emiliano Marcondes u 20. minuti susreta. Od ostalih događaja na susretu vrijedi izdvojiti crveni karton Jaya Fultona iz 65. minute, nakon kojeg je Swansea ostao s igračem manje.

Bila je to utakmica od 180 milijuna funti. To je najmanji iznos koji je zajamčen klubu koji osigura plasman u Premiership, čak i u slučaju ako već sljedeće sezone ispadnu u Championship.

Brentford je ulazak u elitu čekao od davne 1947. godine, a pred vratima Premiershipa bio je i prošle sezone, ali je u nevjerojatnom raspletu ostao bez ičega.

Momčadi Thomasa Franka u zadnja dva kola prvenstva nije uspjela iskoristiti kikseve Bilićeva West Bromwicha. U zadnjem kolu igrala je kod kuće protiv davljenika Barnsleya i ušla bi u Premiership da je pobijedila. No, Brentford je šokantno izgubio 2:1, a Bilić je odigrao 2:2 s QPR-om te tako otišao u elitu.

Brentford je popravni ispit imao u doigravanju. U polufinalu je s ukupnih 3:1 pobijedio današnjeg protivnika Swansea, da bi u finalu u produžetku izgubio od Fulhama 2:1. To je bio deveti poraz Brentforda u finalima doigravanja u svim kategorijama engleskog nogometa i u klubu vjeruju da je napokon došlo njihovo vrijeme.

Kako bi isprali loše uspomene iz prošle sezone, vodstvo kluba je na početku ove zaposlilo psihologa, koji je pomogao igračima da se napune pozitivnom energijom i bez pritiska dočekaju finiš sezone. 

Norwich i Watford bili su predobri i Brentford je opet završio na trećemu mjestu, ali je u doigravanje ušao u fantastičnoj formi. Frankova momčad je dobila zadnja četiri kola, a karakter je pokazala u polufinalu doigravanja. Bournemouth je prvu utakmicu dobio 1:0, a u uzvratu je nakon samo pet minuta vodio istim rezultatom. No, Brentford je brzo izjednačio i u nastavku iskoristio igrača više te je pobjedom 3:1 izborio današnji finale, a na kraju i plasman u Premiership. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 17:54