StoryEditor

Bošković kod Hercega: Vlada HNŽ će podržati projekte važne za Stolac

Piše D  /  29.07.2021., 16:10h

Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko- neretvanske županije danas je primio Stjepana Boškovića, načelnika općine Stolac i čestitao mu na još jednom mandatu povjerenom mu od strane građana Stoca, istaknuvši kako su ponovljeni izbori u Općini Stolac bili istinski festival demokracije u HNŽ-u.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja Općine i Županije, iskazana spremnost za njezinim nastavkom, a, govoreći o projektima na području Općine Stolac, posebno je istaknut projekat izgradnje vodoopskrbnog sistema "Dubravska visoravan"  koji dijelom obuhvaća i Općinu Stolac, kao i  poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na izgradnji magistrale Stolac – Neum.

Herceg je iskazao spremnost da Vlada HNŽ u okviru svojih mogućnosti podrži i te, ali i druge projekte od značaja za Općinu Stolac.

Također je istaknuto kako je Vlada kroz projekat Energetske efikasnosti obnovila Osnovnu školu u Crnićima, a za izgradnju sportske dvorane u okviru te škole već je izdvojila 100.000,00 KM.

Vlada je na sebe preuzela i  obavezu financiranja prijevoza učenika, što je Općini Stolac, ali i drugim općinama u HNŽ ranijih godina predstavljalo ozbiljan financijski teret, dodao je premijer Herceg i naglasio kako će Vlada nastaviti podržavati manifestacije koje su od značaja za Općinu Stolac, kao što su: srednjovjekovni sajam ”Stolačka tarča” i  sajam Hercegovački plodovi Mediterana, koji prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Načelnik Bošković zahvalio je premijeru Hercegu na čestitkama upućenim povodom još jedne izborne pobjede, istaknuvši  kako vjeruje u nastavak dobre i još snažnije suradnje Općine Stolac i Vlade HNŽ.

‘‘Koristim ovu priliku da Vama i svim članovima Vlade  zahvalim na podršci i razumijevanju  koje iskazujete za potrebe Općine Stolac, uvjeren u to kako ćemo i ubuduće zajedničkim naporima ali uz razumijevanje viših razina vlasti u Općini Stolac završiti nekoliko iznimno važnih projekata na dobrobit svih građana naše općine‘‘, rekao je načelnik Bošković.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:08