StoryEditor

Borjana Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna

Piše D  /  19.02.2020., 12:02h

Na ovom skupu na visokoj razini parlamentarci raspravljaju o ekonomskim, proračunskim i socijalnim pitanjima, kao i o borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti okoliša.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto sudjelovala je na plenarnoj sesiji „Širenje i upravljanje europodručjem: Što dalje?“, na kojoj se raspravljalo o različitim mogućnostima proširenja Europske monetarne unije (EMU), kao i o važnosti osiguranja pozitivnih trendova kroz održavanje niske stope inflacije, stabilnog deviznog tečaja, proračunskog balansa i smanjenja javnog duga za zemlje koje u bliskoj budućnosti namjeravaju pristupiti EMU.

Krišto je sudjelovala i u radu Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja, kojom prigodom su razmijenjena mišljenja i informacije kroz sesiju „Jamstvo za europsko dijete kao alat za borbu protiv siromaštva“ i kroz sesiju „Europska minimalna plaća“.

Tijekom prvog dana konferencije Krišto je razgovarala sa zastupnicom iz Republike Hrvatske u Europskom parlamentu Željanom Zovko.

Na marginama konferencije Europskog parlamentarnog tjedna 2020 Krišto se također susrela i sa potpredsjednicom Europske komisije zaduženom za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom, te sa potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom financija u Vladi Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.

Krišto je u razgovorima još jednom naglasila opredijeljenost Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama, te istaknula kako je, unatoč svim izazovima, proces proširenja EU prilika da se u Bosni i Hercegovini osigura jednakopravnost konstitutivnih naroda, demokracija i vladavina prava, te stabilnost i ekonomski rast.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:43