StoryEditor

Borjana Krišto s Carlom Bildtom razgovarala o političkoj situaciji u BiH

Piše D  /  30.07.2021., 03:31h

Na sastanku je bilo riječi o političkoj situaciji u BiH, mogućnostima napretka, te o kratkoročnim i dugoročnim planovima u BiH.

Razgovaralo se i o putu Bosne i Hercegovine u EU integracije te je iskazana potpora daljnjim reformskim procesima i reformskom putu prema EU, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Također, izražen je optimizam da će dogovoreni Mehanizam koordinacije profunkcionirati u potpunosti.

Krišto je istaknula kako će se dužnosnici HDZ-a BiH nastaviti zalagati za snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

Dodala je kako je upravo europski put BiH prilika za brže rješavanje otvorenih pitanja, što bi Bosnu i Hercegovinu pokrenulo naprijed, posebno u okvirima ekonomije, gospodarstva i infrastrukture te jačanju dobrosusjedskih odnosa i suradnje u regiji.

Razgovaralo se i o nužnim izmjenama i dopunama Izbornog zakona u BiH, izborima u Mostaru, sigurnosti i stabilnosti u BiH, kao i o neravnopravnom položaju Hrvata u BiH.

Pored Borjane Krišto i Carla Bildta sastanku su nazočila glavna tajnica HDZ-a BiH Miljana Glamuzina, međunarodni tajnik HDZ-a BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić i gradonačelnik Grada Mostara i predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ Ljubo Bešlić, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:50