StoryEditor

Bojan Bogdanović prekinuo najbolji niz karijere

Piše D  /  13.05.2021., 08:05h

Nakon što je prvi put u NBA karijeri spojio osam utakmica s barem 20 koševa, među kojima i predstavu života u kojoj je Denveru utrpao 48, sinoć je postigao samo 12 poena uz skroman šut 5/14. Promašio je svih pet trica i dva od četiri slobodna bacanja, a uz četiri skoka imao je i četiri izgubljene lopte.

Ali nije bio jedini. Utah je kolektivno odigrala slabo, a istaknuo se samo Jordan Clarkson s 29 koševa.

"Na početku treće četvrtine pokušavao sam izboriti prekršaje, ali ništa mi nisu sudili. Nisam bio u pravom modu, Clarkson je praktički jedini bio ofenzivno raspoložen", rekao je hrvatski reprezentativac nakon utakmice.

 Damian Lillard zabio je 30, a CJ McCollum 26 poena za Blazerse, koji su dobili devet od posljednjih 10 utakmica pa su i dalje u dobroj situaciji za izbjegavanje play-ina.

Jusuf Nurkić je imao groznu šutersku večer (3/14), ali je doprinosio na sve druge načine i završio s 11 poena, 15 skokova, šest asistencija, četiri blokade i tri ukradene lopte, a posebno je oduševio ovim dodavanjem za McColluma preko cijelog terena na isteku prvog poluvremena.

Osim Bogdanovića, od hrvatskih je NBA košarkaša sinoć bio aktivan samo Luka Šamanić, koji je u porazu San Antonija od Brooklyna 128:116 za nepunih pet minuta na parketu postigao dva poena (šut 1/2) i ukrao jednu loptu. Spursi drže 10. mjesto na Zapadu, posljednje koje vodi u play-in, piše Index.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 12:54