StoryEditor

Bogdanović se konačno raspucao, Šarić ponovno odličan

Piše D  /  01.04.2021., 08:04h

Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu u proteklih mjesec dana i s 23 koša pomogao Utah Jazzu da pobijedi Grizzliese u Memphisu 111:107.

Nakon što je prošle dvije utakmice završio sa samo tri poena, hrvatski kapetan zahuktao se na početku susreta u Memphisu i pogodio tri trice u prvih pet minuta. Kad je u trećoj četvrtini zabio četvrtu, nije mogao sakriti osmijeh, a peta, koju je pogodio u završnici, bila je jedna od ključnih za pobjedu.

VIDEO: Arena Sport

Ipak, Babo se i pošteno napromašivao. Ukupno je pogodio šest od 17 pokušaja iz igre, a pet od 12 za tricu. Pospremio je svih šest slobodnih bacanja, a ubilježio je još pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Utah se mučila bez svojeg najboljeg igrača Donovana Mitchella, pa je stoga još važnije da je Babu krenulo u takvoj utakmici. Osim njega istaknuli su se Mike Conley, koji je svojoj bivšoj momčadi zabio 26 koševa, te Jordan Clarkson koji je s klupe ubacio 23. Grizzliese je predvodio aktualni rookie godine Ja Morant s 36 koševa.

Ovom je pobjedom Utah s omjerom 36-11 učvrstila prvo mjesto na Zapadu s tri pobjede više od drugoplasiranog Phoenixa, a Memphis s 22-23 drži deseto.

Šarić sjajan

Dario Šarić odigrao je vrlo dobru utakmicu u pobjedi Phoenix Sunsa nad Chicago Bullsima 121:116. Zabio je 16 poena uz pet skokova i dvije asistencije.

Sve je to napravio u samo 20 minuta igre te je bio vrlo efikasan. Pogodio je 6/9 šuteva i 3/5 trica. Također je 28 sekundi prije kraja pri vodstvu Sunsa 117:112 ukrao loptu Denzelu Valentineu i tako osigurao pobjedu svojoj momčadi. Bila je to druga Šarićeva uzastopna odlična partija, nakon što je jučer zabio 20 poena Hawksima.

Sunse je predvodio sjajni Devin Booker s 45 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Chris Paul imao 19 poena i 14 asistencija. Šarić je bio njihov treći najbolji strijelac na utakmici. Kod Bullsa se najviše istaknuo njihov novi igrač, Crnogorac Nikola Vučević s 24 poena i 10 skokova.

Phoenix se dodatno učvrstio na drugom mjestu Zapadne konferencije. Bullsi drže 10. mjesto Istoka.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:01