StoryEditor

Blaženko Lacković objavio kraj karijere

Piše D  /  28.05.2020., 12:05h

"Možda bih mogao još igrati na drugoligaškom nivou, ali sad je vrijeme za kraj. Bilo je to predivno razdoblje", rekao je Lacković za Bild.

Legendarni rukometaš, strijelac 571 pogotka u hrvatskoj reprezentaciji, oprostio se porukom na Instagramu. Otkrio je da ostaje u Hamburgu, njemačkom drugoligašu.

"Nakon duge 23 godina karijere ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu!
Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji za koju sam uvijek igrao sa srcem! Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija!

RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem što su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova.

Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima!"

S Hrvatskom je osvojio i Olimpijske igre 2004. godine, po dva svjetska i europska srebra te po jednu olimpijsku, svjetsku i europsku broncu.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:16