StoryEditor

Bilić: Ispadanje bi bilo ogroman udarac

Piše D  /  22.06.2021., 02:06h

"Naravno, Škoti su sposobni pobijediti nas. Nisu imali sreće protiv Engleske. Odlično su se branili i vratio im se Tierney, koji s Robertsonom čini lijevu stranu vrlo snažnom", započeo je Bilić.

Istaknuo je da je na hrvatskim nogometašima velik pritisak, no smatra da je i na Škotima.

"Nama su veliki pritisak stavili mediji, ali i igrači sami na sebe. I dalje smo viceprvaci svijeta. Bio bi velik udarac kad bismo ispali. No pritisak je i na Škotima, ovo je njihov san", rekao je pa dodao:

"Gledao sam Škotsku protiv Srbije i po načinu na koji su proslavili pobjedu možete vidjeti koliku želju imaju i što im je ta pobjeda značila. Svi su oni profesionalci koji igraju na vrhunskom nivou i pod pritiskom su da prođu dalje jer žele proći dalje. Nitko vam ne mora prijetiti da biste osjetili pritisak. Pritisak osjećate unutar sebe jer želite nešto postići, ne želite izgubiti."

Napomenuo je da Hrvatska mora poboljšati svoju igru u odnosu na prva dva susreta kako bi prošla.

"Moramo napraviti veliko poboljšanje da pobijedimo Škote. Susretom protiv Engleske vratili su si samopouzdanje koje su možda izgubili porazom od Češke. Vratili su si momentum i bit će maksimalno motivirani jer imaju situaciju u kojoj prolaze s pobjedom."

I dalje vjeruje da Hrvatska ima bolje igrače i da se zna nositi s pritiskom ovakvih utakmica.

"Ako usporedite ovu Hrvatsku s Hrvatskom koja je igrala u finalu Svjetskog prvenstva, ova Hrvatska malo kaska. Mladi igrači kojima je ovo prvi turnir trebaju iskustvo, kao što su igrači koji su bili na svom vrhuncu 2018. godine platili cijenu 2008., 2010., 2012. i tako dalje. Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali i dalje mislim da smo barem na papiru bolji od Škotske."

"Našem veznom redu može parirati možda samo Francuska. Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, jako malo ekipa na svijetu ima takvu kvalitetu u sredini. Jezgra ekipe je bila u situacijama da pod svaku cijenu mora pobijediti i znaju igrati turnirske utakmice. Većina ih je bila u finalu Svjetskog prvenstva i trebali bi znati kako reagirati, ali moraju to pokazati na terenu", zaključio je Bilić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

10. kolovoz 2022 01:31