StoryEditor

Bez iznenađenja: Pavić i Dodig idu po treći bod!

Piše D  /  24.11.2018., 01:11h

Dovelo nas je to u situaciju da u današnji dvoboj parova možemo ući relativno opušteno, no s obzirom na preokrete kakve ovo natjecanje često nudi ta opuštenost ne bi trebala biti prevelika. Ipak, u finalu čudesni preokreti i nisu tako česti, pa su se, na primjer, Francuzi četiri puta vraćali nakon 0:2, ali nikad u finalu. Zapravo se kroz cijelu povijest Davis Cupa u finalu to dogodilo samo jednom, i to daleke 1939. godine, kad se Australija vratila nakon 0:2 protiv SAD-a, prenosi HRT

Za Hrvatsku će, prema očekivanjima, zaigrati Mate Pavić i Ivan  Dodig. Izbornik Krajan imao je pravo na promjenu do sat vremena uoči susreta, a postojala je mala šansa da iznenadi i uvrsti Marina Čilića s Dodigom, jer taj dvojac se pokazao sjajnim prije povratka Pavića u nacionalnu vrstu. Na francuskoj strani bit će, također očekivano, izvrstan par Herbert i Mahut. Zanimljivo, oni su u Davis Cupu izgubili samo jedan meč, i to od Čilića i Dodiga prije dvije godine u Zadru.

S neke psihološke strane pomoći će mi da sam ih dobio jednom. Dobar su par i  morat ćemo odigrati jako kvalitetan meč i nadam se da ćemo to i uspjeti, najavio je Mate Pavić.

Ovo će biti najveći stadion  na kojem igramo, iako imam dosta iskustva s velikim stadionima. Teren je vrhunski , ambijent odličan, dodao je Ivan Dodig.

Dnevnik.ba

 
27. travanj 2024 03:54