StoryEditor

Baka Slišković: "Idemo pokazati da smo prvaci!"

Piše D  /  02.11.2018., 01:11h

Nakon veoma dobrog 15. kola za Zrinjski u kojem su Plemići svladali Čelik s 3:0, a glavni rivali Sarajevo i Željezničar izgubili u svojim susretima, Plemići s velikom dozom samopouzdanja idu na gostovanje kod Zvijezde 09.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković je najavio kako ih očekuje teška utakmica na teškom terenu.

"Tri boda protiv Čelika su sigurno važna, no nakon utakmice nisam bio zadovoljan s odnosom skoro cijele momčadi prema svojim obvezama. U ovom razdoblju smo dosta razgovarali i analizirali smo greške koje smo pravili na utakmici i taj odnos koji nije bio tako profesionalan kao što mora biti. Vjerujem kako su igrači svjesni da samo profesionalnim odnosom i stopostotnim angažmanom možemo kod Zvijezde odnijeti pobjedu. Prema informacijama koje imam, teren će biti dosta težak, velike kiše padaju i uvjeti za utakmicu biti mnogo teži nego obično. Tako da sam spreman povesti 18 igrača koji će izginuti na terenu, odnosno one koji će se moći prilagoditi takvom travnjaku", kazao je Blaž Slišković te nastavio:

"Neke stvari nisu pozitivne kada je igrački kadar u pitanju. Filipović je dobio udarac u list, još je to bolno, tako da na njega nećemo moći računati. Također i na Veselinovića s obzirom na umor koji je osjećao ovog tjedna nakon utakmice s Čelikom. Zbog uvjeta koji nas očekuju gore mišljenja sam kako nam neće moći pomoći te će ostati u Mostaru i raditi kako bi što bolje bio spreman za utakmicu sa Sarajevom. Sa Stojkićem situacija također nije najbolja zbog problema s mišićima koje osjeća, ali njega ćemo voditi na put s obzirom da u defenzivi nemamo dovoljno spremnih igrača. Nema Laštre ni Barišića. Srećom vraćaju nam se u sredini terena Rustemović i Perišić. Sve u svemu, očekuje nas jedna prava ratnička utakmica gdje ne očekujem da će Zvijezda pokušati nešto otvoreno igrati protiv nas. Ako nam uvjeti do dopuste mi ćemo igrati napadački kako Zrinjski uvijek i igra. Ali, ako nam uvjeti to ne dozvole, onda ćemo morati mijenjati i sistem igre i opredijeliti se nešto drugačiju taktiku. Zvijezda je kvalitetna momčad i u dobroj su formi od tri vezane pobjede. Disciplinirana su momčad, pridržavaju se onoga što trener od njih zahtjeva. No, mi idemo gore da pokušamo nametnuti svoj ritam, da pokušamo napadati i na kraju krajeva da pokažemo da smo prvaci!"

Utakmica Zvijezda 09 - Zrinjski igra se u subotu u 13:30 sati.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

28. travanj 2024 09:45