StoryEditor

Apollon i u Nikoziji održao nogometnu lekciju Željezničaru

Piše D  /  02.08.2018., 09:08h

Nakon što je na Grbavici poražen s 2:1 od ciparskog Apollona, Željezničar je izgubio i u Nikoziji s 3:1 te s ukupnih 5:2 završio svoju europsku avanturu. Bila je to utakmica u kojoj je Apollon dominirao tijekom cijelog susreta, držao kontrolu i niti u jednom trenutku svoj prolaz u 3. pretkolo nije doveo u pitanje.

Viceprvak BiH jednostavno nije dorastao ciparskom klubu i bio je prelagan zalogaj.

90 sekundi bilo je potrebno domaćinima da zatresu mrežu Željezničara. Papoulis je iskoristio veliku pogrešku Veselinovića i doveo Apollon u vodstvo. I nakon tog vodećeg pogotka redali su domaći prilike, no nisu uspijevali svladati Kjosevskog. Kod sarajevske momčadi jedino je Zec nešto pokušavao. U 26. minuti postigao je pogodak, ali je poništen zbog prekršaja u napadu.

No, Zec je u finišu prvog poluvremena kaznio sve Apollonove promašaje. Sretno je došao do lopte, a nakon toga se lijepo snašao i pogodio za 1:1, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor.

Odolijevao je Željezničar napadima Apollona sve do  57. minute kada domaći ponovno dolaze do vodstva. Vranješ je napravio prekršaj, a siguran izvođač bio je ponovno Papoulis.

Domaći nakon tog pogotka nisu previše srljali kao u prvom poluvremenu. Umrtvili su igru i ugasili sve nade Željezničara da može do senzacije. U sudačkoj nadoknadi Papoulis svojim hat-trickom postavlja konačnih 3:1 i s ukupnih 5:2 Apollon ide u 3. pretkolo Europske lige.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

27. travanj 2024 18:21