StoryEditor

Apel Mate Bobana Tuđmanu 1993.: Pomozite nam, ubijaju naš narod!

Piše Ivan Crnjac  /  30.07.2021., 03:00h

Na dan kad Hrvatska slavi dan državnosti, godine 1993. godine predsjednik HZ Herceg-Bosne, Mate Boban, uputio je hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu pismo:

"Gospodine predsjedniče, agresija i zločin muslimanske vojske – Armije BiH – nastavlja se na hrvatski narod s ciljem njegova potpunog čišćenja iz Središnje Bosne.

Bezbroj apela svakodnevno dolazi i na Vaše ime za pomoć u zaustavljanju ove podle i izdajničke namjere muslimanske vojske i muslimanskog političkog rukovodstva. Tragedija hrvatskog naroda u Zenici, Kaknju, Vitezu, Busovači, Kiseljaku, Kreševu, Travniku, Konjicu i dr. jučer je nastavljena na području Žepča i Usore.

 Preko sto tisuća Hrvata je ili u egzodusu kao posljedici etničkog čišćenja, ili u smrtnoj opasnosti od muslimanske vojske. 

Istovremeno, muslimanski dio vlasti Bosne i Hercegovine slobodno zasjedaju u Zagrebu, ili u desetcima mjesta Republike Hrvatske rade razni uredi i logistički centri toga agresora, što izaziva posebno ogorčenje našega naroda.

 Molimo Vas da odmah preispitate sveukupne odnose Republike Hrvatske naspram Bosne i Hercegovine i muslimanskog rukovodstva te da sve učinite na zaustavljanju ovoga zločina.”

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 05:24