StoryEditor

Albanski mafijaši objavama na Instagramu sprdaju se britanskim pravosuđem

Piše D  /  27.08.2019., 11:08h

Albanski kriminalci rugaju se britanskom pravosuđu sve nasilnijim provalama i prkosnim objavama na društvenim mrežama, pišu britanski mediji a prenosi Večernjak.

Daily Telegraph tako je dobavio fotografije s privatnih Instagram-profila Fabiona Kucija i Azema Dajcija, koji trenutno "gule" u zatvoru u Wormwood Scrubsu zbog provale u kojoj su uhvaćeni s pištoljem i streljivom. Telegraph piše kako su oni dio zabrinjavajućeg novog trenda u kojoj albanske bande u nasilnim provalama kradu gotovinu i nakit koji potom krijumčare u Albaniju za prodaju na crnom tržištu.

Na jednoj fotografiji vidi se nasmijani Agron Demarku kako sjedi na ramenima "kolege" zatvorenika. Demarku je vodio obiteljsku bandu koja je dobila ukupno 63 godine zatvora nakon presude za vođenje lanca bordela s bijelim robljem, uključujući i tinejdžerice, prenosi The Sun.

Albanski mafijaši na društvenim mrežama prozvali su se Hellbanianz, što je kombinacija engleskih riječi za pakao i Albance. Na Instagramu se hvale luksuznim životnim stilom sa skupocjenim automobilima, satovima i novcem.

Policija u Londonu, Kentu i Surreyu izdala je više potjernica za kriminalcima koji stoje iza nasilnih pljački. Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je kako su zaplijenjeni nedozvoljeni mobiteli, a neki profili na društvenim mrežama su uklonjeni.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 20:35