StoryEditor

21. Mediteran film festival iz Širokog Brijega u online formatu

Piše D  /  13.08.2020., 12:08h

Ovogodišnji 21. Mediteran Film Festival (MFF) dokumentarnoga filma u Širokom Brijegu zbog opasnosti od koronavirusa održat će se u online formatu od 19. do 22. kolovoza. 

Kako su izvijestili iz MFF-a, festival će se održati od 19. do 22. kolovoza u Širokom Brijegu u online izdanju. Pojasnili su kako takvu odluku nije bilo lako donijeti pogotovo zato što se Mediteran Film Festival puna dva desetljeća profilirao kao ‘ležeran, prijateljski festival, koji je izazvao zanimanje publike i daleko izvan granica zemlje‘.
”No svjesni da u ovoj situaciji iznad svega moramo biti odgovorni i strpljivi, da se moramo brinuti za sigurnost zajednice, odlučili smo filmove s platna prenijeti u vaše domove – svi filmovi će biti prikazani putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici, navode organizatori.

U službenom programu ovogodišnjeg MFF-a natječe se dvadeset dokumentarnih filmova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca.

Dok su mnoga ostvarenja koja će se prikazati već pobrala nagrade na velikim filmskim festivalima, neki će na MFF-u imati svjetsku premijeru. Filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala, hrvatski redatelj Zdravko Mustać. 

Dva tročlana međunarodna žirija odlučivat će o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratkometražni film čiji je pokrovitelj Podravka.

U natjecateljskom dijelu programa među dugometražnim filmovima iz 20-tak zemalja je i hrvatsko ostvarenje ‘Povuci -Potegni‘ redatelja Nevena Hitreca koji je prikazan i za Zagrebdoxu, a govori o problemima u obrazovnome sustavu, te odnosima roditelja i djece.

Dnevnik.ba 

24. studeni 2022 17:58