StoryEditor
o užasu koji je proživjela

Zlostavljana profesorica: Bilo me je sram, sin mi je bio u učionici prekoputa. Treba ih poslati u popravni dom

Piše desk  /  18.11.2022., 13:01h

Profesorica engleskog jezika M.S. iz Trstenika, koja je bila žrtva maltretiranja na satu, kazala je za Nova.rs da je doživjela preveliki stres i da više od tjedan dana nakon događaja još uvijek nije potpuno svjesna što joj se dogodilo.

„Još uvijek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja s tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna što mi se dogodilo na satu. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimku shvatila sam što mi se dogodilo“, kaže.

Kako je ispričala, odmah je na nagovor sina otišla u hitnu službu Doma zdravlja u Trsteniku. Kaže da je imala samo lakše fizičke ozljede, ali psihičke su, kako je rekla, daleko bolnije.

„Išla sam kod specijalista. Uradila sam sve preglede koje sam mogla u zdravstvenoj ustanovi u Trsteniku. Za detaljnije preglede ću morati ići u veće klinike“, kaže M.S.

Na pitanje zašto odmah nije prekinula sat, ustala i otišla prijaviti što joj se dogodilo, profesorica kaže da je ipak sačekala da se završi sat.

„Bilo me je sramota što sam doživjela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem. Moj sin je bio u učionici prekoputa. Ni on nije znao. Ali ubrzo je vidio snimku i dotrčao kući. Bio je bijesan“, kaže profesorica.

U učionici je na času engleskog bilo samo sedmero učenika, jer i odjel nema više od jedanaest učenika. Zato je djelovalo kao da je učionica prazna.

Profesorica kaže da se ranije na satima nikada ništa slično nije dogodilo s ovim učenicima.

„Kod jednog od njih obitelji odnosi nisu bili dobri jer ima još braće i sestara i briga o njima nije baš na najboljem nivou. Ja sam to znala i štitila sam ga zbog toga. A vidite kako mi je on uzvratio. Učenik koji mi je izmaknuo stolicu je još uvijek maloljetan, ima 17 godina. Ne znam kako će se završiti. I ranije se događalo da za nekog problematičnog učenika tražimo isključenje, a onda poslije žalbi Ministarstvo prosvjete ih vrati u školu. Ovi trebaju ići u popravni dom“, kaže  dalje vidno potresena profesorica zbog svega što joj se dogodilo.

Kako je ispričala, u svom dugogodišnjem predavanju engleskog jezika, puno djece je učila. Kaže da je najveću podršku dobila od roditelja.

„Vidjela sam ili se čula i s pojedinim kolegama. Ali ima i onih koji se nisu javili“, iskrena je.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 03:43