StoryEditor
lažna kurirska služba

Žena prodavala krevet putem interneta pa nasjela na staru prevaru i ostala bez pozamašne svote

Piše desk  /  07.11.2022., 11:44h

Policija je objavila da je žena s područja koje pokriva PU vukovarsko-srijemska prevarena za iznos od više tisuća kuna.

Ona je pala na prevaru koja već dulje kola internetom. Naime, osobama koje nešto prodaju javi se navodno zainteresirani kupac i nudi da se paket preveze putem kurirske službe. Potom šalje link koji izgleda kao stranica od kurirske službe i traži od osobe koja prodaje da unese podatke.

"Jučer, 6. studenog, 37-godišnjakinja je prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta. Naime, nedugo nakon što je 4. studenog putem internetskog oglasnika oglasila prodaju kreveta, 37-godišnjakinji se putem aplikacije za dopisivanje javio zainteresirani kupac koji je zahtijevao da se plaćanje obavi putem kurirske službe", piše policija.

Žena je dala podatke, a potom je opljačkana.

"Na otvorenu internetsku poveznicu stranice koju joj je poslao kupac upisala je osobne podatke i podatke s bankovne kartice te odobrila transakciju, čime je s njenog bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća kuna, dok dogovorenu uplatu nije primila", piše policija.

"Policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo 'Prijevara'", piše policija.

Policija je objavila i upozorenje.

"Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti sredstva može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja. Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj", dodaje se.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:08