StoryEditor
Bijeljina

Zbog smrti 10-godišnjaka suspendirane dvije liječnice, sumnje na nemar

Piše hina  /  14.09.2023., 16:52h

Zbog smrti desetogodišnjeg dječaka iz Bijeljine suspendirane su dvije liječnice u tome gradu, a njegova obitelj i javnost u Bosni i Hercegovini traže odgovore zašto se to dogodilo sumnjajući da se radilo o nemaru.

Potkraj kolovoza u Univerzitetskome kliničkom centru u Banjoj Luci preminuo je dječak Aleksandar Kovač, nedugo nakon što je tamo hitno prevezen iz bolnice u Bijeljini gdje se liječio nekoliko dana. Njegovi roditelji su deset dana nakon sahrane odlučili javno progovoriti i ukazati na sumnje u propuste. 

Po riječima majke Danijele dječaka su najprije pogrešno liječili od sunčanice, dok je obitelj sumnjala kako je dječak preminuo od posljedica meningitisa. 

"Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao. Postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova", kazala je u bolnoj ispovijesti majka Danijela.

Ona je s dječakom u vozilu hitne pomoći prebačena u Banju Luku, no tamo za njega nije bilo spasa. 

Ravnatelj bolnice u Bijeljini dr. Zlatko Maksimović potvrdio je kako su dvije liječnice suspendirane te je pokrenut stegovni postupak zbog proceduralnih pogrešaka u liječenju desetogodišnjeg dječaka. 

Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema medija u Bosni i Hercegovini, a  javnost kao i obitelj traži odgovore o propustima koji su doveli do fatalnoga ishoda. 

Dnevnik.ba

19. srpanj 2024 18:37