StoryEditor
je li sustav zakazao?

Završeni inspekcijski izvidi oko smrti novinara, slijedi stručna analiza prikupljenih materijala

Piše desk  /  18.08.2022., 08:12h

Ministarstvo zdravstva RH izvijestilo je u srijedu da su provedeni inspekcijski izvidi o slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića te da prikupljene materijale očekuje stručna analiza.

"Provedeni su inspekcijski izvidi u KBC-u Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i u ambulanti liječnice obiteljske medicine pokojnog Vladimira Matijanića", navode iz Ministarstva.

Kažu kako su obavljeni razgovori sa svim izravnim sudionicima iz zdravstvenog sustava vezano uz taj događaj, izvršen je uvid u svu medicinsku dokumentaciju te preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama.

Prikupljeni materijali predmet su sada stručne analize liječnika specijalista za pojedina područja što je, napominju, temelj za donošenje zaključka inspekcije, a u cijeli proces aktivno je uključeno i Županijsko državno odvjetništvo.

Najavili su da će se po dobivenim rezultatima navedenih izvida "promptno izvijestiti obitelj pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tijela te hrvatska javnost".

Vladimir Matijanić umro je 5. kolovoza od posljedica Covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 01:02