StoryEditor
sarajevo

Za vozača koji je vozilom teško povrijedio sina poznatog bh. redatelja predložen jednomjesečni pritvor

Piše desk  /  13.02.2022., 18:46h
Postupajuća tužiteljica KTKS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Benjaminu Spahovića zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa, potvrdila je medijima glasnogovornica KTKS Azra Bavčić.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze u zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Inače, osumnjičeni za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa Benjamin Spahović predat je jučer u nadležnost KTKS, potvrdila je medijima glasnogovornica KTKS Azra Bavčić, prenosi N1.

Podsjetimo, teška prometna nesreća se desila prije dvije noći u 20:55 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića kada je Benjamin Spahović terencem marke Porsche udario 16-godišnjaka.

On je uhićen sinoć u 01:40 sati.

Također, iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili nakon sinoćnje prometne nesreće koja se desila na Drveniji u Sarajevu.

“Urađen je alkotest mjestu nesreće, kao i skrining test na prisustvo narkotika, nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurne tužiteljice od istog je uzeta i krv i urin radi analize i potrebnih vještačenja”, kazao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 13:02