StoryEditor
15 DANA IZA REŠETAKA

Vozačicu u Sinju zaustavila policija, poslali su je u zatvor i oduzeli joj BMW

Piše HINA  /  03.12.2022., 07:36h

Vozačica (32) koja je u Sinju vozila automobil bez vozačke dozvole, privremeno je ostala bez vozila, a izrečena joj je i zatvorska kazna od 15 dana, izvijestila je petak navečer splitska policija.

Utvrdili su da je 27. studenog na sinjskom području upravljala BMW-om, nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom čime je ostvarila obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija kaže da je dovedena u službene prostorije, a nakon kriminalističko istraživanja, i uz optužni prijedlog, odvedena je na općinski prekršajni sud. Privedena žena je do sada evidentirana kao višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja, te joj je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljala, kazali su u policiji.

"Nakon provedenog prekršajnog postupka općinski prekršajni sud donio je nepravomoćnu presudu kojom je 32-godišnjakinji izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci i oduzeo joj osobno vozilo. Prekršajnim zakonom normirano je da će se predmet i sredstva koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja oduzeti ako postoji opasnost da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja", napominju u splitskoj policiji.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:21