StoryEditor
milijunska šteta

Veliki požar kod Srebrenika, iz tvornice kažu da je sve uništeno

Piše desk  /  13.10.2021., 23:15h
Požar velikih razmjera večeras nešto iza 20 sati zahvatio je tvornicu namještaja, madraca i spužve Zaharex u mjestu Ježinac nadomak Srebrenika.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, na terenu se nalazi pet vatrogasnih ekipa koji se bore sa stihijom.

"Vatru trenutačno gase tri ekipe iz Srebrenika te po jedna iz Tuzle i Lukavca. Prema posljednjim informacijama, trenutačno se brani područje sa spremnicima polietilena koji se koristi za proizvodnju spužve, a nalaze se pod zemljom. To nam je sada najkritičnije kako ne bi došlo do ekološkog incidenta", kazali su za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik.

Vatru u unutrašnjosti objekta dosad su u nekoliko navrata pratile i eksplozije, a prema prvim informacijama iz policije, ozlijeđenih osoba u ovom događaju nema.

Tvornica Zaharex nalazi se u neposrednoj blizini magistralne ceste Tuzla - Orašje, a kao je potvrdila glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije Amra Kapidžić, promet je na navedenoj dionici ceste, u mjestu Ježinac, djelomično normaliziran te se vozila propuštaju uz nadzor policije.

Kapidžić navodi i da je o događaju informiran dežurni tužitelj, a uviđaj će na mjestu izbijanja vatre biti obavljen kada se za to stvore sigurnosni uvjeti.

Iz Zaharexa su se oglasili s prvom informacijom da je u požaru uništena kompletna tvornica te da je nastala šteta u milijunskom iznosu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:19