StoryEditor
prijevara

Varaždinka je mjesecima bila uvjerena da ulaže u kriptovalute, izgubila je cijelu ušteđevinu

Piše desk  /  23.11.2022., 14:18h

Nekoliko stotina tisuća kuna iznosi šteta koju je pretrpjela 63-godišnjakinja javivši se na oglas, odnosno poziv na investiranje u kriptovalute. Nakon njezine prijave, varaždinska je policija državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog računalne prijevare.

Varaždinska policija izvijestila je da je prijavu 63-godišnjakinje zaprimila u ponedjeljak, 21. studenoga, a žena je navela da je oglas kojim se poziva na investiranje u kriptovaluti uz zajamčenu dobit pronašla u listopadu prošle godine.

Tada se i javila na oglas te je do 26. svibnja ove godine putem elektroničke pošte, aplikacija Viber i WhatsApp, u više navrata kontaktirala s nepoznatim osobama koje su je navele da ulaže u kriptovalute, obećavši joj velike prinose u kratkom roku, ističu u priopćenju.

Nakon višekratnih novčanih uplata, žena je zatražila isplatu obećane dobiti, no do dana podnošenja prijave ništa joj nije isplaćeno, a visina materijalne štete procijenjena je na nekoliko stotina tisuća kuna. Policija ističe da radi na otkrivanju počinitelja računalne prijevare, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijela je kaznenu prijavu, prenosi Telegram.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:44