StoryEditor
trstenik

Užas u Srbiji: Učenici snimali kako maltretiraju profesoricu i izmiču joj stolicu

Piše desk  /  17.11.2022., 09:20h

U Tehničkoj školi u Trsteniku je došlo do incidenta u kojem su sudjelovali trojica učenika i profesorica. Snimka neprimjerenog događaja postavljena je na društvene mreže gdje su mnogi osudili ponašanje učenika.

Učenici oni su snimali profesoricu dok je maltretiraju. Na snimci se vidi da se učenik raspravlja s profesoricom dok drugi prilazi s leđa i izmiče joj stolicu.

Profesorica je pala na pod, a u učionici je prasnuo smijeh.

Sve to su snimili, a zatim i postavili na internet s očiglednim ciljem ismijavanja, međutim umjesto pohvale vršnjaka dobili su osudu i pokrenuti disciplinski postupak protiv njih u školi.

"Dogodilo se to na satu gdje nemamo sigurnosne kamere. Poduzeli smo sve zakonske mjere. Obavijestili smo roditelje pisanim putem i sve ustanove koje smo trebali, školsku upravu i pokrenuo sam odgojno - disciplinski postupak i kada se utvrde sve činjenice, učenici će biti kažnjeni određenom disciplinskom mjerom", rekao je Milan Glidžić, direktor Tehničke škole.

Ovakvo ponašanje ne samo da je neprimjereno, nego i opasno s obzirom na to koliko puta se do sada u praksi pokazalo da objavljivanje ovakvih snimki loše utječe na aktere koji su meta poniženja na istom.

Nedavno je 22-godišnjak u Prijedoru izvršio samoubojstvo nakon što je snimka na kojoj ga stariji muškarac verbalno maltretira i ismijava. Sličnih primjera je nažalost mnogo u regiji s obzirom na to da cyber bulliyng ostavlja opasne psihičke posljedice po žrtve.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:35