StoryEditor
autocesta Rijeka - Zagreb

Užas u Hrvatskoj: Kamion usmrtio dva radnika HAC-a na autocesti

Piše desk  /  09.08.2023., 11:48h

Jutros je došlo do teške prometne nesreće na autocesti Rijeka - Zagreb. Poginula su dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC), na koje je naletio kamion.

Prema prvim podacima iz primorsko-goranske policije, nesreća se dogodila jutros iza 9 sati na dijelu autoceste u smjeru Zagreba kod čvora Stara Sušica između tunela Podvugleš i Čardak. Dva radnika Hrvatskih autocesta stradala su obavljajući svoj posao, stoji u priopćenju.

Pripremali su ophodarsko vozilo za odlazak, a tad je naletio kamion

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Nažalost, tada je na radnike i ophodarsko vozilo naletjelo teretno vozilo. Ophodarsko vozilo bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, objavio je HAC.

Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave, stoji u priopćenju. 

HAC u priopćenju apelira na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljaju da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća.

"Mislite na svoje bližnje, ali i na bližnje drugih vozača kao i radnika"

"Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta", stoji u priopćenju HAC-a, koji moli za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji djelatnika kao i za tvrtku. 

HAC je u priopćenju izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut. Na mjestu nesreće u tijeku je policijski očevid, nakon kojeg će biti poznato više detalja ove teške prometne nesreće.

Nastale gužve. Promet u prekidu, preusmjeren je

Promet autocestom dionicom Ravna Gora – Vrbovsko je u prekid te je preusmjeren preko Ravne Gore, no zbog stvaranja kolone na čvoru Ravna Gora, preporučuje se izlazak već na čvoru Delnice.

Zbog teške prometne nesreće nastala je gužva prije i u tunelu Vršek te kod Zalesine. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 08:01