StoryEditor
snijeg u britaniji

Užas u Engleskoj: Četvero djece propalo kroz led u jezero, svi se nalaze u kritičnom stanju

Piše desk  /  12.12.2022., 12:07h

Veliki dijelovi Velike Britanije u ponedjeljak su osvanuli pod snijegom, maglom i ledom pa se, u vrijeme kad su ljudi išli na posao, stvorio prometni kaos.

Zbog zimskih uvjeta meteorološka služba je izdala više upozorenja.

Najgore su pogođene ceste u jugoistočnoj Engleskoj, gdje su vozači na autocesti M25 bili zarobljeni satima. Otežano stanje zbog zimskih uvjeta vlada i na autocestama M11, M2, A21, A27 i A249, objavila je tvrtka za upravljanje i održavanje brzih prometnica Nacionalne autoceste (NH). Policija u Sussexu upozorava vozače na veliki oprez zbog "opasnih" cesta.

Zbog vremenskih neprilika je stao i promet na nekoliko željezničkih linija. Kompanija za upravljanje željezničkom infrastukturom Southeastern je upozorila putnike da "ne putuju", dok su Greater Anglia, South Western Railway & Southern izvijestile o poremećajima u željezničkom prometu.

Zračne luke Gatwick i Stansted na londonskom području zatvorile su u nedjelju svoje piste kako bi ih očistile od velikog snijega.

Stigle su vijesti i o četvero djece koja su u Solihullu, West Midlands, dovezena u bolnicu u kritičnom stanju nakon što su propala u zaleđeno jezero kad je led uslijed njihove težine popustio.

Dnevnik.ba

20. srpanj 2024 10:20