StoryEditor

Uništena bomba u dvorištu srednje medicinske škole u Mostaru

Piše Hina  /  09.03.2023., 13:05h

Policija u Mostaru u četvrtak je kontrolirano uništila eksplozivnu napravu otkrivenu u dvorištu Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica u središtu Mostara.

"Budući je procijenjeno kako ju je nesigurno transportirati, eksplozivna je naprava uništena na licu mjesta", rekao je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić. 

Ranije jutros je eksplozivnu napravu u dvorištu Srednje medicinske škole pronašao domar, koji je odmah obavijestio policiju. Snage reda su osigurale lice mjesta, a učenici su obaviješteni da ne dolaze na nastavu u prvu smjenu. 

Izvršen je protueksplozivni pregled, te je pozvana i Civilna zaštita. Na kraju je odlučeno da se bomba kontrolirano uništi. Prema objavljenim fotografijama radi se o ručnoj bombi, koja na sebi nije imala sigurnosnu ručku. 

Prema istom policijskome izvoru službenici kriminalističkog odjela započeli su uviđaj, te druge aktivnosti s ciljem rasvjetljivanja ovoga incidenta. 

Po riječima ravnateljice Srednje medicinske škole u Mostaru Stane Rotim nastava u prvoj smjeni nije održana, dok će je popodne učenici normalno pohađati. 

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 21:37