StoryEditor
irska

Umro Hrvat koji je brutalno pretučen u Dublinu

Piše desk  /  03.04.2024., 17:42h

U subotu navečer u Clondalkinu, predgrađu Dublina u Irskoj, napadnuta su dvojica muškaraca, obojica hrvatski državljani. Pretpostavlja se da imaju nešto više od dvadesetak godina.

Jedan od mladića zadobio je teške ozljede glave i izbijeno mu je nekoliko zuba nakon što je napadnut u području Grange View Waya malo poslije 22 sata. Kako je izvijestio Independent.ie, on je nakon napada bio u kritičnom stanju. Kako se doznaje od njegove obitelji, danas je preminuo.

"Veleposlanstvo RH u Dublinu obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu. U stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih. Od roditelja jednog od ozlijeđenih hrvatskih državljana zaprimili su informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda. Zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno nismo u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama", kazali su za Večernji iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

 

Policija: Nabavili smo dobre snimke nadzornih kamera

U incidentu je ozlijeđen i njegov prijatelj kojemu je pružena liječnička pomoć zbog ozljeda koje nisu opasne po život. U ovoj fazi policija vjeruje da su četiri muškarca bila uključena u okrutni napad i prikupili su, kako kažu, snimke nadzornih kamera dobre kvalitete. Očekuju kako će im pomoći u istrazi kako bi identificirali umiješane. Još nitko nije uhićen, ali izvori kažu da su istražitelji uvjereni da će utvrditi tko je bio na mjestu napada.

Policija je također pratila kretanje dviju žrtava u subotu kako bi utvrdila mogući motiv incidenta.

Vjeruje se da su se dvojica Hrvata tog poslijepodneva družili u središtu Dublina prije nego što su se vratili u područje Clondalkin. Sudjelovali su u verbalnoj svađi s grupom osoba ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su ušli u autobus i krenuli za Grange View Way. Ubrzo nakon što su stigli u to naselje, na njih je nasrnula skupina od četiri muškarca i brutalno ih napala.

"Policija dobro napreduje u ovoj istrazi, u tijeku su napori da se utvrdi zašto su mladići napadnuti i nastavlja se niz pravaca u kriminalističkom istraživanju", rekao je izvor za Independent.

Policija je apelirala na svjedoke koji su bili u Clondalkinu ili području Bawnogue u subotu navečer da im se jave.

Konkretno, žele razgovarati sa svima koji su bili u području Tower Roada u Clondalkinu između 21:30 i 22:15, sa svima koji su putovali autobusom broj 13 između Clondalkina i Bawnoguea između 21:45 i 22:15 i sa svima koji su bili u Grange View Wayju između 22:00 i 22:30. Zamolili su i sve koji imaju bilo kakve snimke događaja ili informacije da ih odmah ustupe policiji. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:51