StoryEditor
beograd

Umrla curica koja je teško ranjena u masakru u beogradskoj školi

Piše desk  /  15.05.2023., 14:02h

Djevojčica, koja je teško ozlijeđena u pucnjavi u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", preminula je jutros u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Beogradu.

Djevojčica je u napadu u školi zadobila teške povrede glave, opasne po život. Ustrijeljena je u glavu. Liječnici su se danima borili za njen život, prošla je nekoliko operacija, poduzete su sve mjere intenzivnog liječenja, ali nažalost nisu je uspjeli spasiti, piše Nova.rs.

Ministrica zdravlja Danica Grujičić u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja izrazila je iskreno saučešće obitelji nastradale djevojčice.

Ova curica je deseta žrtva masakra koji je počinio trinaestogodišnji učenik 3. svibnja u ovoj školi.

Ranjeno šestero učenika i nastavnica

Šestero ranjenih učenika i jedna nastavnica primljeni su u dvije beogradske klinike poslije masovnog ubojstva 3. svibnja u beogradskoj školi "Vladislav Ribar", kada je 13-godišnjak K. K. očevim pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara.

Trinaestogodišnji napadač poslije ubojstava je uhićen i smješten u dječju psihijatrijsku ustanovu jer nije kazneno odgovoran, ali je njegovom ocu, koji ga je vodio u streljanu i na igre sa simuliranjem pucanja, određen pritvor do 30 dana.

Ministar prosvjete Branko Ružić već je odstupio s dužnosti pod pritiskom javnosti.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:03