StoryEditor
twitter

Ukrajinka snimila eksploziju u Kijevu, za dlaku izbjegla udar, zasule su je krhotine

Piše desk  /  10.10.2022., 11:41h

Ukrajinska vojska objavila je da je Rusija u ponedjeljak ujutro ispalila 75 projektila na Ukrajinu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je glavna meta ruskih napada bila energetska infrastruktura u zemlji, a druga meta bili su ljudi.

"Ujutro je agresor lansirao 75 projektila (od kojih je) 41 oborio naš protuzračni obrambeni sustav", objavio je ukrajinski vrhovni zapovjednik Valerij Zalužnij na Telegramu, dodajući da je Rusija također koristila "borbene bespilotne letjelice".

Predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je Rusija tempirala svoje napade na Ukrajinu u ponedjeljak tako da nanese najveće moguće gubitke među ljudima, a također je gađala energetsku infrastrukturu zemlje.

"Oni žele paniku i kaos, žele uništiti naš energetski sustav", rekao je Zelenskij u video objavi koja ga prikazuje ispred njegova predsjedničkog ureda.

"Druga meta su ljudi. Vrijeme i mete posebno su odabrane da nanesu što veću štetu."

On je rekao da su u napadima korišteni iranski dronovi Šahed.

U raketiranju Kijeva u ponedjeljak ujutro najmanje pet osoba poginulo je, a 12 je ranjeno, te su pogođene zgrade uključujući neke koje su dio "ključne infrastrukture" glavnog grada Ukrajine, objavili su policija i gradonačelnik Kijeva.

U međuvremenu, pojavila se jedna dosta uznemirujuća snimka mlade djevojke koja je snimila trenutak napada na Kijev. Nalazila se blizu parka Ševčenko ispred Kijevskog nacionalnog sveučilišta Taras Ševčenko kada je pala granata. U jednom trenutku razgovarala u kameru, a malo potom su u njezinoj blizini eksplodirale rakete.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 05:40