StoryEditor
zenica

Uhićen muškarac koji je prolaznike napao sjekirom, jednome je pritom ozlijedio glavu

Piše desk  /  19.01.2022., 14:15h
Prilikom pretresa pronađeni su hladno oružje i drugi dokazi

Zeničanin A-H.S. (1989) uhićen je danas zbog sumnji da je 14. siječnja ove godine oko 23:30 sati u ulici Kranjčevićeva kod broja 10 nanio ozljede H.E. iz Zenice sjekirom.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a ZDŽ, H.E. se kretao pješice zajedno sa Š.B., iz Zenice, kada im je prišla nepoznata osoba, koja je iz jakne izvadila sjekiru i bez ikakvog povoda oštricom sjekire zadala udarac oštećenom H.E. u predjelu lica. On je od siline udarca pao na tlo, nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu dok je oštećeni pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke postaje zajedno sa Š.B.

U ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića prišli su policijskoj patroli i prijavili napad nakon čega je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica ozlijeđeni prevezen u Županijsku bolnicu Zenica radi pružanja liječničke pomoći. Konstatirane su mu teške tjelesne ozljede, uslijed kojih je podvrgnut operativnom zahvatu i zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski timovi su, u skladu s naredbom Županijskog suda u Zenici, izvršili pretres stana i podrumskih prostorija koje koristi osoba A-H.S., a koji se nalaze u ulici Zije Dizdarevića. Prilikom pretresa pronađeni su hladno oružje i drugi dokazi koji su traženi pretresom. Isti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku s ciljem dokazivanja kaznenog djela pokušaj ubojstva.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza osumnjičeni je predam u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

Iz MUP-a ZDŽ napominju da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao višestruki počinitelj kaznenih djela

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:41