StoryEditor
zvornik

Udarcima bocom o glavu pokušao ubiti partnericu, koji mjesec kasnije pomogla mu je u krađi vozila i skrivanju od policije

Piše desk  /  17.08.2022., 07:22h

Policija iz Kozluka uhitila je Gordanu M. (42) zbog sumnje da je pomogla Veljku T. (58) u razbojstvu u Srednjem Šepku kod Zvornika, potvrđeno je Nezavisnim novinama. Terete je da je počinila kazneno djelo pomaganje osobi u skrivanju poslije izvršenja kaznenog djela.

Kako se neslužbeno saznaje, u pitanju je razbojstvo koje se prošlog tjedna dogodilo na benzinskoj crpki Nešković kada je osumnjičeni ukrao Audi, a potom se njime zakucao u uređaj za plin koji je zatim počeo curiti. Za njim je danima tragala policija, a uočen je u Golfu te je patrola krenula u potragu za njim.

Kako je rekao izvor Nezavisnih, kada je automobil zaustavljen u njemu je zatečena samo Gordana M.

Inače, Veljko T. je u ožujku sumnjičen za pokušaj ubojstva svoje tadašnje partnerice upravo Gordane M., koja je sada osumnjičena da mu je pomogla, a koju je tada više puta udarao bocom u glavu u jednom lokalu u Šepku.

Kako Nezavisne novine saznaju, ženi je osumnjičeni pritom prijetio i da će je ubiti. Nakon napada je pobjegao te je policija tragala za njim, a žena se javila u javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja u Zvorniku, gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Lokalni portali prenijeli su da je motiv napada vjerojatno bila ljubomora, a objavili su i fotografije na kojima se vide ozljede na njenom licu, kao i da joj je ruka u gipsu.

Veljka T. sumnjiče da je na benzinskoj crpki Nešković 9. kolovoza ukrao Audi, a potom se njime zakucao u uređaj za plin, koji je zatim počeo curiti. Riječ je o benzinskoj crpki gdje se 2019. godine dogodila eksplozija u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno.

U trenucima krađe u Audiju koji je lopov ukrao bila je jedna žena, dok je vozač tog automobila bio vani i točio je gorivo.

"U tom momentu bandit dolazi i ulazi u vozilo, a žena koja je bila na mjestu suvozača istrčala je vani. Vidjevši što se događa, vlasnik Audija pritrčava i hvata volan u namjeri da lopova spriječi, ali u tome nije uspio. Lopov počinje voziti, a vlasnik vozila uslijed toga je ozlijeđen. Audi, za čijim volanom je bio lopov, nije puno odmakao, već udara u sprave za plin, uslijed čega dolazi do curenja plina", rekli su tada izvori Nezavisnih novina.

Ukradeni Audi potom je stao uslijed udara u uređaj. U međuvremenu nailazi slučajni prolaznik u Passatu u koji sjedaju vlasnik ukradenog Audija i njegova suputnica te ih je prevezao do druge, obližnje benzinske crpke, kako bi zatražili pomoć.

"Ali lopov, koji je ukrao Audi, pošto mu je taj automobil stao, sada pješice dolazi i do susjedne crpke te krade Passat kojim su se ovi dovezli", pojašnjava sugovornik Nezavisnih novina.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla Hitna pomoć da pomogne ozlijeđenom vlasniku Audija, a pristigli su i vatrogasci na crpku gdje je curio plin. Policija je tada identificirala osumnjičenog i tragala za njim, a sumnjalo se da je pobjegao u Srbiju.

Dnevnik.ba

22. lipanj 2024 14:39