StoryEditor
trestenik, srbija

Učenik koji je izmaknuo stolicu profesorici primljen u bolnicu, prijavljen pokušaj samoubojstva

Piše desk  /  04.12.2022., 12:54h

Mladić N. Ž. (17), koji je izmaknuo stolicu profesorici 9. studenog u Tehničkoj školi u Trsteniku (Srbija) noćas je hitno primljen u bolnicu. Prema neslužbenim saznanjima, mladić je pokušao počiniti samoubojstvo, potvrđeno je za N1.

Reporter N1 javlja da se radi o dječaku za kojeg je otac donio uvjerenje da je imao traume u djetinjstvu.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je prevezen do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1:00 primljen je u šok sobu Odjela za intenzivnu njegu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno, pišu Novosti.

Jedan od liječnika iz kruševačke bolnice rekao je za N1 da se čeka izvještaj psihijatra o mentalnom stanju mladića.

Više javno tužiteljstvo u Kruševcu podnijelo je prošlog tjedna zahtjev za pokretanjem pripremnog postupka protiv N. Ž. i učenika I. K. (17), a zahtjev za postupak, kako je precizirano u tužiteljstvu, “ide u pravcu kaznenog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u supočiniteljstvu”.

Protiv trećeg sudionika događaja M.M. (18), koji je kao i I.K, cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužiteljstvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice učenika, N.Ž. i M.M, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donesen na sjednici 23. studenog. I.K, se podsjetimo, ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.

Profesorica Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmaknuo stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali tu snimku na društvenim mrežama.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 08:00