StoryEditor
Istraga zločina

Ubojica je sjeo u vozilo, a Goran je slijedio upute sve do mjesta ubojstva?

Piše desk  /  04.10.2021., 10:19h
Nakon izlaska iz majčine kuće, Goran se na tri mjesta morao zaustaviti autom, pa je pretpostavka, piše Blic, da je to bio trenutak kada ga je zaskočio otmičar koji je vjerojatno imao i pomagača.

Nekoliko osoba potencijalno osumnjičenih za ubojstvo obitelji Đokić, stravičan zločin u Aleksincu, prošlo je poligraf, javlja Pink.

U rasvjetljavanje ubojstva su uključeni svi policijski resursi, a danas će biti obavljena obdukcija pa će se doznati i točan uzrok smrti. Nalaz obdukcije bi mogao biti vrlo važan trag u ovom slučaju.

Jučer je obavljeno vještačenje automobila i pronađen je jedan dokaz. Ubojice su dobro poznavali teren, piše Telegraf.

Saslušano je desetak osoba, svi su prošli poligraf. Nitko od građana koji žive u blizini sela Moravac i Tešice nije čuo pucnjavu. Pretpostavlja se da su ubojice dobro natopili tijela prije nego što su ih zapalili jer toliko goriva nije mogao ponijeti samo jedan čovjek, objavila je TV Pink.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović otkrio je za TV Prvu da je vjerojatni motiv koristoljublje.

"Najvjerojatnije se radi o koristoljublju, ovakvo nešto u Srbiji nikad nije bilo. Govori se da je bilo više ljudi... Ne možemo utvrditi način na koji su ubijeni. Moraju se sačekati istraga i izvještaj sudske medicine", rekao je.

"Ubojstvo je savršeno organizirano, imalo je ozbiljnu pripremu. Mislim da je više ljudi sudjelovalo u zločinu. Nekakav je problem tu bio, ili s novcem ili s kriminalom. Taj ubojica nije normalan čovjek. Jedno je da vi nekoga ubijete iz vatrenog oružja. Ali da nekome palite dijete, suprugu...", rekao je predsjednik Policijskog sindikata.

Sinoć je portal Blic objavio sliku raskrižja na kojem je, kako kažu, oteta obitelj.

Obitelj je, piše Blic, možda oteta niti dvije minute nakon što su otišli od kuće Goranove majke. Toliko je vremena, naime, potrebno da se od obiteljske kuće Đokića dođe do križanja na glavnom putu u Moravcu, na kojem su umjesto prema Aleksincu gdje žive, krenuli u suprotnom smjeru prema Tešici.

Nakon izlaska iz majčine kuće, Goran se na tri mjesta morao zaustaviti autom, pa je pretpostavka, piše Blic, da je to bio trenutak kada ga je zaskočio otmičar koji je vjerojatno imao i pomagača.

Otmica se mogla dogoditi na križanju s glavnim putem Žitkovac - Tešica jer s desne strane cijelom dužinom ulice koja vodi od pruge nema kuća a s druge strane je dvorište opasano ogradom i zelenilom dok je pred samim raskrižjem znak "stop" pred kojim vozači moraju stati.

Nije isključeno, piše Blic, da je Gorana zaustavio netko koga dobro poznaje.

"Goran je prije dvije godine bio meta napada i pljačke nakon čega je bio izuzetno oprezan. Dobro je vodio računa tko se nalazi oko njega kad je na ulici i sigurno ne bi stao nekom nepoznatom čovjeku već samo nekom u koga ima povjerenje. Druga opcija je da su ga otmičari zaskočili kada je stao na križanju. Čak i da je bio naoružan, ne bi imao vremena da reagira a pogotovo jer su mu u autu bile žena i kćer, čije živote sigurno ne bi izložio riziku. Moguće je da je naoružani napadač pritrčao do auta, zaprijetio oružjem i ušao u vozilo. Ako je sjeo na zadnje sjedište gdje je bila kćer, Goran je morao slušati naređenja", kaže izvor blizak istrazi za Blic.

Mjesto likvidacije je, piše dalje Blic, pomno odabrano jer se radi o najudaljenijoj točki od Moravca. Mjesto koje mještani zovu "Dudina bara" nalazi se pedesetak metara od obale Južne Morave i za njega znaju uglavnom ribolovci. Živog čovjeka nema na udaljenosti od najmanje tri kilometra pa eventualne krikove i nema tko čuti.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 01:05