StoryEditor
kod rijeke

U stravičnoj nesreći u tunelu smrtno stradao hrvatski olimpijac

Piše desk  /  10.02.2024., 14:20h

U prometnoj nesreći smrtno je stradao skijaški olimpijac, a među ozlijeđenima je njegov sin.

Iz nekoliko izvora potvrđen je identitet 50-godišnjaka koji je na mjestu poginuo u stravičnoj nesreći u tunelu Pećine koja se dogodila u petak navečer, jednog od dvojice za koje je koban bio sudar "minija" i teretnog vozila, doznaje Novi list.

Riječ je o Antoniju Račkom, Delničaninu s riječkom adresom, proslavljenom hrvatskom skijaškom olimpijcu i sudioniku Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994. te japanskom Naganu četiri godine kasnije. Neslužbenodnevnik doznaje i kako je među ozlijeđenima u nesreći njegov sin.

Policija je u petak navela kako je u tunelu Pećine, na cesti D-404, na istočnom izlazu iz Rijeke, oko 21.45 došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva vozila te su dvije osobe poginule.

Krivac se kretao neprilagođenom brzinom

​Nesreća na DC 404 u tunelu Pećine dogodila se u petak oko 21.40, a očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika. Prema dosad utvrđenom, 19-godišnji vozač osobnog vozila se kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke.

U jednom trenutku u nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Dnevnik.ba

26. veljača 2024 13:54