StoryEditor
negira optužbe

U Sarajevu uhićen 64-godišnjak zbog sumnje da je prodao unuku koja je nestala prije 8 mjeseci

Piše desk  /  09.04.2022., 09:49h
"Mi ne prodajemo svoju djecu, volimo ih. Sumnjamo da je ukradena ispred radnje."

Sarajevska policija je u četvrtak, kako piše Avaz, u ulici Hamdije Čemerlića uhitila 64-godišnjeg Hajrulaha Mučištu. Uhićen je na osnovi raspisane operativne potrage zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovina ljudima.

Glasnogovornica tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da je Mučišta u petak njima predan te da mu je određeno 24-satno zadržavanje, nakon čega će se postupajući tužitelj izjasniti o daljnjim mjerama.

Kako je Avazu potvrđeno od izvora bliskog istrazi, Hajrulah je uhićen u sklopu istrage o nestanku njegove unuke, 10-godišnje Merime.

Djevojčica je nestala 22. kolovoza prošle godine, a upravo je djed Hajrulah u više navrata obijao pragove medijskih kuća moleći za pomoć u pronalasku svoje unuke.

Hajrulah je tada svima ispričao da je djevojčica nestala neposredno nakon što je porodici u Novopazarskoj ulici izgorjela kuća. Djed Hajrulah ju je poslao u trgovinu u 14.15 sati, odakle se nikad nije vratila.

Obitelj Mučišta je tada izrazila sumnju da je oteta, odnosno da je netko naišao automobilom i odvezao je u nepoznatom pravcu, a moguće i izvan BiH. Tijekom istrage policija je saslušavala i članove obitelji.

- Imam informacije da sam sumnjiv, da sumnjaju na nas, na mene, oca, majku, ali u policiji imaju saznanja o krijumčarima ljudi. Imaju njihove slike, pokazivali su nam - kazao je ranije djed Hajrulah u izjavi za Avaz.

Na konkretno pitanje je li policija sumnjala da je obitelj prodala djevojčicu, djed je odgovorio:

- Mi ne prodajemo svoju djecu, volimo ih. Sumnjamo da je ukradena ispred radnje.

Mjeseci su prolazili, a djevojčici nije bilo ni traga. U studenom prošle godine uz MUP-a Županije Sarajevo su potvrdili da su prikupljeni materijal u slučaju nestanka djevojčice Merime predali Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je riječ o trgovini ljudima. Iz SIPA-e se nisu oglašavali o ovoj istrazi.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 07:20