StoryEditor
ZHŽ

U požarima u Širokom i Posušju izgorjela veća površina raslinja, gorjelo i kod svadbenog salona

Piše fena  /  02.02.2024., 11:19h

Vatrogasna jedinica Grada Široki Brijeg obilazila je i jutros požarište u naselju Knešpolje u Širokom Brijegu koje je zbog nepristupačnosti terena ostalo aktivno od jučer, a gdje je izgorjela veća površina rastinja.

Kako je navedeno iz Federalne uprave civilne zaštite, spomenuta vatrogasna jedinica imala je intervenciju na gašenju požara otvorenog prostora na lokalitetu Knešpolje u vremenu od 17.30 do 19 sati. Požar je zahvatio hrastovu šumu i nisko raslinje, a zbog nepristupačnosti terena požar je ostao aktivan.

Dodatno, od 19.15 do 20.30 sati dva vatrogasca PVP-a Široki Brijeg obilazili su požarište, a kako je priopćeno opožarena je veća površina rastinja.

Prema informacijama dežurnog operativca u Operativnom centru Široki Brijeg na spomenutom lokalitetu jutros nema izdimljavanja ni otvorenog plamena.

Vatrogasna jedinica općine Posušje također je imala intervenciju na gašenju požara otvorenog prostora u vremenu od 13 do 15.30 sati, na lokalitetu Kukići.

Kako se navodi, opožareno je cca 10 hektara hrastove i borove šume.

U intervenciji gašenja sudjelovala su tri vatrogasca PVP-a Općine Posušje s jednim vatrogasnim vozilom i naprtnjačama. Požar je ugašen u 15.30 sati.

Nadalje, od 15.30 do 16.45 sati, došlo je do požara kod svadbenog salona "Viktorija" na površini cca 1 hektar, gdje je gorjela trava.

U intervenciji su sudjelovala dva vatrogasca PVP-a Općine Posušje s jednim vatrogasnim vozilom.      

Dnevnik.ba                                                   

 

27. travanj 2024 01:13