StoryEditor
balkanska ruta

U oružanim sukobima migranata u Vojvodini dvoje smrtno stradalo, više ozlijeđenih

Piše hina  /  12.09.2023., 16:11h

Gotovo 400 migranata je otkriveno i odvedeno u prihvatne centre u velikoj policijskoj akciji na sjeveru Vojvodine nakon novog oružanog incidenta i otkrića da je u prethodnom okršaju u središtu Subotice jedna osoba smrtno stradala, objavili su u utorak regionalni mediji u Vojvodini.

„Novi u nizu oružanih sukoba dogodio se u mjestu Hajdukovu kod Subotice. U sinoćnjoj pucnjavi tri migranta su ozlijeđena, a nakon izlaska policije na teren pronađeno je i jedno beživotno tijelo. Velike grupe migranata, ali i pucnjava, postali su gotovo svakodnevnica u ovom selu“, objavila je Radiotelevizija Vojvodine (RTV).

Poginula osoba je pronađena u pograničnom pojasu s Mađarskom, u šumi kod Hajdukova. Očevid je obavilo Više javno tužiteljstvo u Subotici i smrt je okvalificirana kao ubojstvo, priopćili su iz MUP-a, prenijeli su mediji.

U akciji su nađene i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 putovnica i 12 osobnih iskaznica.

Veliku je pozornost privukla vijest i da je jedan sudionik oružanog sukoba, koji se dogodio 8. rujna na parkingu tržnog centra „Lidl“ u središtu Subotice, u utorak preminuo od zadobivanih ozljeda.

Iz MUP-a najavljuju da će od srijede u Subotici patrolirati i Žandarmerija.

"Cilj nam je da migranti budu tamo gdje im je i mjesto, u prihvatnim centrima, a da se oni koji se kreću, kreću s legalnom dokumentacijom, te da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum", izjavio je s tim u vezi pomoćnik direktora srbijanske policije Dragan Vasiljević.

Naveo je da je u policijskoj akciji po prvi put jedan broj migranata, takozvanih izviđača, pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava svoje mjere i radnje promjenama u njihovim aktivnostima.

„Mogu poručiti građanima da mogu biti maksimalno spokojni i sigurni na svim područjima u Republici Srbiji“, kazao je Vasiljević.

Ovo je bio posljednji u nizu oružanih incidenata koji se događaju posljednjih godina na sjeveru Vojvodine, u blizini mađarske granice, zbog čega u pograničnim mjestima vlada ogorčenje i zabrinutost mjesnog stanovništva.

Policija je akciju suzbijanja ilegalnih migracija na sjeveru Vojvodine provela i 1. kolovoza, kada je pronašla oko 300 migranata i zaplijenila veliku količinu oružja i streljiva.

25. srpanj 2024 03:35