StoryEditor
pali u velikoj akciji

U Njemačkoj uhićeni automafijaši iz BiH, krali su skupocjena vozila Mercedesa, Audija, Volkswagena...

Piše desk  /  24.02.2022., 12:33h
Tri osobe iz Bosne i Hercegovine su uhićene u Dortmundu u Njemačkoj u velikoj akciji protiv automafije. Kako je objavio Europol, riječ je o zajedničkoj akciji njemačke policije, austrijskog Federalnog ureda krim policije i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, prenosi N1.

U sklopu akcije pretresena su četiri objekta. Uhićeni su bh. državljani koji se sumnjiče da su provaljivali u stambene objekte i krali ključeve skupocjenih Mercedesa, Audija i Volkswagena, a potom krali vozila. Ukupna vrijednost ukradenih vozila je 1,5 milijuna eura.

Kako navodi Europol, kriminalna banda iz Bosne i Hercegovine nelegalno je boravila na području Njemačke, a kaznena djela su počinjena na području pokrajina Donja Saksonija, Sjeverna Rajna Vestfalija i Hesena. Istraga je provedena u okviru Europske multidisciplinarne platforme protiv kriminala (EMPACT), s uz podršku projekta koji financira EU – ''Suzbijanje ozbiljnog kriminala na zapadnom Balkanu-IPA 2019'' koji sprovode talijanske, njemačke i nizozemske vlasti.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:21