StoryEditor
autobus sletio s nadvožnjaka

U nesreći kod Venecije poginula 21 osoba, “Velika tragedija za našu zajednicu. Odmah sam proglasio dan žalosti"

Piše desk  /  04.10.2023., 09:48h

Najmanje 21 osoba je poginula sinoć, a dvadesetak je ozlijeđeno, među kojima i jedan Hrvat, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, objavile su lokalne vlasti.

Autobus je izletio s ceste i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen.

Dužnosnici su rekli da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45. 

"Ogromna, beskrajna tragedija. Nemam riječi. Apokaliptični prizor. Autobus je pao s nadvožnjaka i zapalio se. Izletio je s ceste. Pao s mosta. Ne možete zamisliti kakva je to katastrofa", rekao je za QN gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro odmah nakon nesreće.

“Velika je to tragedija za našu zajednicu. Odmah sam proglasio dan žalosti, u znak sjećanja na brojne žrtve.”

"Potvrđeno je da je 21 osoba mrtva i 13 je ozlijeđenih, neki od njih teško. Četvero su djeca. Tragedija, ponavljam. Strani turisti. Pokušavamo identificirati žrtve. Vidio sam neke dokumente tih jadnih ljudi", rekao je.

"Ne možemo shvatiti kako se to moglo dogoditi. Izletio je ravno, tu je rupa. Ne možemo razumjeti. Pomoć je hitno stigla. Odmah sam došao. Najteže ozlijeđeni prevezeni su helikopterom koji je brzo stigao na lice mjesta. Svi smo ovdje. Nikada nisam vidio tako ozbiljnu tragediju. Svi smo ovdje. Tu je i svećenik koji se moli za ove jadne žrtve", rekao je gradonačelnik.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 13:05