StoryEditor
INCIDENT NA GLASANJU

U Mostaru uhićen muškarac zbog napada na predsjednika biračkog odbora

Piše desk  /  02.10.2022., 18:11h

Incident se dogodio ispred biračkog mjesta, a zbog toga slučaja je intervenirala i policija

U Mostaru je jedna muška osoba uhićena na biračkom mjestu u naselju Humi zbog napada na predsjednika biračkog odbora, te je biralište na kratko bilo zatvoreno zbog incidenta, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je kazao predsjednik GIK-a Mario Čuturić incident se dogodio oko 14:40 sati kada su na biračko mjesto u naselju Humi došle tri osobe koje tu ne trebaju glasati.

"Tada je jedan muškarac napao predsjednika biračkog odbora ispred osnovne škole Humi u kojoj se održava glasanje", kazao  je Čuturić za Klix.ba.

Incident se, kako pojašnjava, dogodio ispred biračkog mjesta, a zbog toga slučaja je intervenirala i policija.

"Policijski djelatnici su muškarca koji je napao predsjednika biračkog odbora priveli i uradili zapisnik na mjestu događaja, te uzeli izjave svjedoka", rekao je Čuturić.

Za to vrijeme je kako pojašnjava glasanje na tom biračkom mjestu bilo kratko prekinuto.

"Na biračkom mjestu se rad nastavio i glasanje će se produžiti iza 19 sati onoliko koliko je trajao prekid", kazao je Čuturić za Klix.ba.

Slučaj će kako je naglasio, biti prijavljen nadležnom tužiteljstvu i svim nadležnim institucijama.

Dodaje kako je pored jutros prijavljene tri nepravilnosti,od 11 sati još bilo šest prigovora koje se odnose na manje povrede izbornog procesa i da je ovaj incident u naselju Humi najveći problem koji se dogodio na biralištima tijekom današnjeg glasanja na području Mostara.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2022 03:34