StoryEditor
HNŽ

U Mostaru određen pritvor muškarcu iz Laktaša zbog pokušaja otmice

Piše fena  /  15.09.2023., 17:21h

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Daliboru K. (1973.) iz Laktaša.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je 12. rujna oko 18 sati u mjestu Vrapčići kod Mostara, u blizini Osnovne škole "Vrapčići" u pokušaju počinio kazneno djelo "protupravno oduzimanje slobode", priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Daliboru K. odredi jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti, da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim te odredio mjeru pritvora  osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa MUP-om HNŽ-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:10